Wednesday, March 30, 2011

Akhirnya sempurna..

*season finale!*

Di stesyen keta api Ipoh...
Pakaian aku dan dia, tak payah nak cakap lah. Basah kuyop. Mulalah yang senyum2 kucing tengok kami.

"tak reti guna payung ke bang?"

Otak aku tangkas memberi halusinasi terhadap pemikiran mereka. Bukan apa, kalau orang dah senyum macam tuh. Apa lagi lah yang dorang nak cakap melainkan bende tuh.

Tak kisah lah. Rehat sekejap. Sejuk menggigil nih. Nasib baik stesyen tu tak gunakan aircond berkuasa tinggi. Kalau tak memang jadi ice lah kitorang kat sana.

5 minit..
10 minit..
15 minit..
Masih tidak ada menunjukkan penurunan terhadap orang yang beratur kat kaunter tuh. Apsal semua nak naek keta api nih? Geram dengan keadaan tersebut, aku terus beratur panjang. Lama jugaklah menunggu disebabkan server KTM yang tetiba shut down, mereka terpaksa la buat tempahan tiket secara manual. Jangan tanya aku macam mane depa buat.!

Akhirnya, segala penat lelah terjawab.

"bang, tiket pegi kuale 2 orang. Klass ekonomi punye!"

"Klas ekonomi tak ada lah. 2nd class ader lah."

Otak aku ligat memikir lagik. Kalau 2nd class nih mesti mahal. Dan ternyata memang betul. Satu kepala RM12. Tapi ape boleh buatkan?. Dah darurat begitu..
Beli ajer lah... Pukul 1 pagi bertolak (Kononnye lah)

Disebabkan awal lagi. Baru pukul 9.30, kami mengambil keputusan untuk berehat kat masjid. Tak jauh, tapi hujankan. Layan~~~
Kat masjid tu memang kosong. Ada pakguard sorang tengah rehat2. Lampu semua mostly dah tutup. Tinggal brape lampu jek macam dinner light lah. Yang romantik tuh.

Kitorang solat, baring, tidor, gi tandas, pusing2, sembang2.. Just nak cukupkan masa sampai pukul 1 tuh..



KAt tandas masjid tu ada tempat penghawa panas kot.
Kitorang yang memang tengah sejuk gler nih
Lepak lah bawah tuh selama 10 minit gitu..

0000 hours. Time to leave..
Hujan dah benti. No more plz. Aku dah selsema dah.. huhu..
Sampai kat stesyen, nampak satu kedai. Jual nasi lemak tengah2 malam buta.
Lapar punye pasal, beli lah. Sambal pun bau macam2 dah basi kan. Tapi sape kisah.

KTM..
Telah lama memulakan operasinya. Namun, masih ada banyak kekurangan.
Tak pernah nak menepati waktu.
Biasalah tuh, bukan nama KTM klu sampai tepat pada waktunya.. xD
Mati aku kene saman ni kang


We wait,
We walk,
We eat,
We slept,
We usha2 people,
We blinked our eyes.

But still the train dont want to show himself. Wat a freak.!
menanti...
menunggu....
dengan penuh harapan


Menunggu dengan penuh harapan.. =(

0100 on the ticket. but....



video


Later at 0215, the ketapi finally arrived.
And in there, ramai budak skolah aku dari KL. Naek keta api dorang. Aku nak sembang2 tapi sebab penat giler punye pasal. Dorang terkejut gak lah napa aku naek kat ipoh. huhu
Tidor lah sampai tiba kuale kangsar



0400. We finally arrived kuala kangsar. The stesyen was renovate and we didnt recognize it at first lol.

Aku dah razlan pun mempercepatkan langkah terus pergi ke hotel. Nak berehat. Jauh jugaklah. Jalan tengah2 jalan tuh. Tak ada keta. Memang best. Then on the way to the hotel, jumpa budak2 terengganu, wak, pojak and syakir . Dorang baru sampai.

Pendekkan cerita,
memang kitorang penat giler2. Sampai kat hotel, tunggu si pasem nak bukak pintu. Kitorang call byk kali. Ketuk pintu banyak kali. Tapi dia yang memang tidor mati, x leh nak buat ape2 lah kan. Aku bengang sangat, terus jerit ikut bawah pintu.

TUUUPPPP...
Terus bangun dy. waahh. Lega. Pintu dah bukak.. Dah masuk bilik! KAtil oh katil! pukul 5 tuh.
Then ader orang call aku. Pojak ngan wak. Dorang nak join sekali bilik tuh. Bagi ajer lah murah sikit kan. At first memang nak tidur. Tapi bila dorang masuk, sembang2. x leh nak tdor.. huhu. Last2 sumer terlelap pukul 5.30.
6.30 bgun sbuh, sambung tidur sampai pukul 9.30




Pagi tuh, Affwan call aku. Dy cakap 52 orang strait A. Time tuh aku dah jerit gila2. Risau, adakah aku termasuk dalam golongan tuh? Plan kitorang yang nak makan bfast, terus dicancel. (aku yg lebih 24 jam x makan nih pun x rasa lapar). Maka berjalanlah dengan penuh harapan kami semua

Dalam hati semua debar.
Menuju ke pengadilan...


Asrama ku.. huhu



And then, tetiba penyakit aku datang menyerang.
Aku pun x tau kenapa dan mengapa..
Aku tercungap-cungap..
Otak aku blurr..
Aku memegang kepala yang botak nih. memicit2.
Tak tahu dah nak pikir ape..

Mungkin sampai sini sahaja cerotan aku... habis pun perjalanan aku nak ambil keputusan spm. Adventour giler kot. Enjoy2 lah gambar2 yang aku sempat amek.



Commonroom form 1.! (bilik rehat lah nih)



Lawa gila! tv LCD. Dato' Lat sponsor.. huuiih


Shahir@orix. Dorm mate ku sudah membawa motor. yeeks


And then nak balik rumah pun ada gak halangan. KL oh KL. Train, Lrt, Bas, sesak dan sebagainya. -.-

3 comments:

areen jerry said...

yang paling tak leh blah recording tuh , dengan bawah penaghawa panas eh >.< haha :o

areen jerry said...

btw , yeaaaaaaaaaaaaaaaahhhh . dh habis . jenuh nyee menunggu . HAHA

Ihsan said...

recording tu bosan punye pasal. buat lah mende2 pelik