Thursday, December 30, 2010

Zoo is a fun fair

Kali ni nak cerita pasal budak budak kecik kat Taman aku nih. Maksud ku sekitar rumah aku jek ni. Aku baru je membuat sebuah zoo kecil. Tapi ada arnab je pon. But nevermind, I want to name it ZOO. Aku pagar sekitar pokok tuh dengan dawai-dawai yang aku jumpa. First kene ukur dulu. Then potong pakai playar. Sakit tangan kot. Akhirnya siap pun juga. Tak terlalu besar. Ada lah pokok dan rumput nak bagi arnab arnab ku makan.

Aku cuba mengangkat yang betina tuh, tapi dia duduk dalam sangat. Takut2 ngan aku. So malas lah. Amek ajerlah yang jantan. Tak banyak songeh, tak banyak karenah. Senang dan simple! So, inilah hasilnya
.



Baru berapa minit aku merasmikannye, datanglah askar-askar dari rumah depan nih. Oh, pelawat actually. Melawat dan merasmikan zoo aku ney. Sempat jugak aku mengambil gambar dyorang buat kenang kenangan. Menyerikan blog aku dengan gambar2 diorang



Haziq




Apa yang buat aku geram, boleh lak sorang tu terjatuh atas pagar tu. Pagar tu dah lah tak kuat. So mmg jatuh ke tanah. Nasib baek tak kene arnab tuh.
Nasib baik lagik dia x cedera parah.

So begitulah kisah mini zoo aku.

Arnab ni gigit sangkar nak lepaskan diri

Wednesday, December 29, 2010

Buku itu muka

Aku meng upload video ke dalam facebook. Size 164MB. Speed is 24.32kb per second.
Time left is 1 hour and 20 minutes..




After 45 minutes...







Time left is also 1 hour 20 minutes. So I wasted 45 MINUTES of my life!!
and Thats a lot!
Noob facebook. Return my 45 minutes back!
Oh Mark Zuckerberg. Thanx a lot. You really owned me!


Sunday, December 26, 2010

Menunggu

Sekarang ni berada kat Universiti Malaya. Lapar kot. Tadi dengar briefing, Ya Allah mengantuk gilĂ ! Aku dah terlelap dalam auditorium tuh. Lastly, memang x tahan dah, keluar terus dari audi buruk tuh. Muahahaha.

Sekarang nih tengah menunggu kakak dan emak aku yang berada dalam audi tadi tuh. Duduk la aku di fakulti sains. Wth! Dorg pakai loceng lagi ke?

Ahahha, mengutuk je keje aku nih
Published with Blogger-droid v1.6.5

Impian yang hilang

Pejam celik, pejam celik dah nak habis kot cuti nih. At first aku tak kisah pun cuti dah nak abis. But then suddenly My dad suruh gak aku pergi gak. Nak buat macam mana lah kan. So im counting the days spending myself at home. Sedih kot. Sebelum SPM aku asyik membayangkan tidur kat bilik baru aku but sampai sekarang tak siap2 dan tak menunjukkan tanda-tanda untuk siap. So terpaksa la tunggu abis PLKN bongok tu abis dalam masa 3 bulan untuk merasai bilik baruku. Tapi tak apa. Semua ada hikmah KOT -.-"

Lantaklah malas nak pikir...

Semuanya tinggal impian....





Kereta abangku




Pokok tiga cabang




Orkidlah kot



Buah epal perhaps?!



Pokok karpet rumahku



Saturday, December 25, 2010

Mereka itu mereka.

Sebuah coretan pendek
Sebuah nukilan transkirasi
Tanpa persiapan kronologi
Menghambur bicara asing.

Kalian pernah bermadah
Hentakan nostalgia
Memori penuh likuan
Tak perlu ku jelaskan.
Sebuah intipan hati.

Daku dikau, dikau daku,
Dikau daku, daku dikau,
Daku daku, dikau dikau,
Dikau dikau, daku daku.

Merana badan bisa dijelaskan
Tergigit lidah, binasa badan.
Bukan dunia dibawa erti
Menghitung semua sisa baki.
Tak perlu tahu tak perlu gusar.
Semua ini mainan dunia...



X payah paham pon. aku merepek je nih.

Thursday, December 23, 2010

Words of appreciation

I just bought a new Sony ericsson Xperia X8. Thanx to my brother, Karim Daud, for willingly to buy this handphone. Really love it. Actually its a gift for me getting Straight for my trial. At first dreaming of Xbox 360 but thinking twice, my age as teenager does not very long. So, not very worth buying it as I was thinking of studying overseas(cita2 je besar) so I will less spend time at home. No time for xbox huh.





Thats the handphone. Latest model from Sony Ericsson. Seriously, same of the function is kinda weird. U got no inbox in the phone. U use conversation like chatting using Skype or Yahoo messenger. But still it cost u money for sending the message. Then I cant delete the file easily. It takes sometimes unless u connect it to the computer itself. There is no file manager I think. Im not really sure. But, really a nice phone to have. It use electron finger screen touch, (as Ili said lah). so u cant use nail or watever except for finger and anything that contain electrons I assume.

Once again, thx bro. Really appreciate ur gift.

Tuesday, December 21, 2010

Law of rules

If Newton can came up with his Law, why cant us. His first law which states that "every body remains in a state of rest or uniform motion (constant velocity) unless it is acted upon by an external unbalanced force" then followed by his second law which said "A body of mass m subject to a force F undergoes an acceleration a that has the same direction as the force and a magnitude that is directly proportional to the force and inversely proportional to the mass". He managed to prove his theory was right. But after all he made this theory from his observation. So what can be concluded is the theory is naturally occured isn't it? What I mean is ... hard to explain this. -.-


So I came up with my own theory saying that "there is only two colours of any object -- white and black". Why I said so? OK first because when in dark u can only see black and white. Every object seems to have their speciality to absorb colours and reflect them back. As we knew, the sunlight made up of seven colours. So an object have its power to absorb some of the colour and reflect some of them

Lets make this simple. For an example a red pen. When in the dark, u see it black. When u exposed it to the light, u see it red. The way im thinking is, it absorbs all the six colours and reflect the red colour. So we see it as red. Simple but never be thought eah.?

After all is just a theory. U cant say im wrong because I think that way. It just a theory. So lets make up our own theory and who knows, maybe we end up receving the Nobel Price. xD


Merepek je pemikiran aku nih


Monday, December 20, 2010

Kenangan

Semalam aku pergi Isyak di surau. Bukan nak riak tapi nak bercerita.Pakai la kain pelikat ngan baju yangmemang terpampang nama Koleq kat depan dengan belakang baju.Kira ok la tuh. Tak adalah aku pakai tshirt ngan seluar Sahaja. Kalau tak memang nampak selekeh gila lah. Then habis Solat Isyak, tetiba Pak Cik Ghani buat pengunguman ada majlis tahlil kat rumah orang. Alahai apasal tak bagitau awal2. Boleh la aku pakai baju melayu siot. Tapi tu pun nasib baik pakai kain pelikat. duuh


So, pergi lah kami ke rumah beliau itu. Majlis kesyukuran untuk anak-anak dia yang baru bersunat. Dulu aku sunat pun tak adalah buat2 majlis macam nih. So, sampai2 orang yang datang dari surau ni mendapat layanan istimewa. Kitorang semua duduk dalam rumah, tetamu laen kat luar rumah. Macam mendiskriminasi pulakkan. Ahaha. Tapi x pe. Oleh sebab tak ada Imam malam tuh, ayah aku mengetuai bacaan Yasin. So kitorang pun baca, baca dan baca. Aku tengok jek dua orang budak yang tengah terbaring atas tilam tu. Tak habis2 pegang duit dorang. Jeles doeh. RM5 kot. Banyak tuu. Aku sunat pun tak pernah dapat duit. -.-

Maka habis lah kami membaca Yasiin. Time makan lak. Aku amek la ayam banyak2. Pastu bebudak belakang aku bising, "eh, banyaknya abang makan". Tak ke siot ayat dia tuh. Suka hati aku lah nak makan banyak mana. durr.. Aku duduk la dengan pakcik2 surau tu kerana seperti biasa aku sorang je remaja yang ada kat situ. Dah habis makan, plastik dah disediakan tapi dorang letak atas lantai tu jek. Huhuhu. Memang tak patut langsung. Ngahaha. Tak baik kutuk lebih2.

So balik lah kami dalam hujan. Aku menjadi driver. Tak nampak bumper kot. Memang gedegak la sekali lalu atas bumper tuh. Sian ayah aku dan juga Pakcik Ujang..


Maka tamatlah cerita yang membosankan ini. X perlu membacanya kalau tak ingin membacanya.


Saturday, December 18, 2010

New era

<

Saja nak memenuhkan post aku ni. Tak tahu nak tulis apa. Then, letak lah lagu linkin park nih. Really love this song. Cuba untuk memahami apa yang dia cakap. Tapi still tak paham2. Lantak lah. Yang penting enjoy je lagu nih.


Tadi chatting ngan si Zai. About scholarship. Seriously aku rasa macam cuak-cuak lak nak pergi interview nanti. Dia cakap jangan risau. Boleh punya.! Dia yang berani cakap pun pergi study Kat kolej mana entah after spm. Aku ni yang asyik tergagap kat atas pentas macam mana la pulak.! Takkan nak tercungap-cungap sesak nafas kot. Risau doeh. And then, aku tak mengambil kelebihan yang aku ada untuk apply scholarship. Result trial dah Straights tapi tak apply mana2 pon. Macam tak ada faedah ajek. Alahai. bukan tak nak apply tapi tak tahu nak apply apa. Tapi takpe, nanti aku nak cari lah.

Apa-apa pun ayah aku suruh pergi PLKN! Alahai. I hate this. Nak pergi ke tak nak? Tapi aku x nak botak! thats my greatest fear kot. Botak is not bad buts its the worse lah. Cuba bayangkan aku tak ada rambut! Time rambut pendek pun buruk, apatah lagi rambut yang sedia tak ada nih. Aaalahai..



Saturday, December 11, 2010

Kisah si arnab.

Hari Rabu, Hari habis SPM. Balikk hari tu jugak. Sampai-sampai kat rumah around 1 am. Tengok-tengok dalam sangkar ada anak arnab! 6 ekor comel-comel lak tuh. Tapi agak menggelikan sebab sekor-sekor tak ada bulu. Time aku balik, time tu jugak mamanye bersalin. Betullah apa kakak aku cakap. Dia tak kan beranak selagi aku tak balik.

Tapi, tu bukan benda yang aku nak cakap sekarang nih. Nak cerita pasal mama si Arnab yang punya lah geram aku tengok. Rasa macam nak tarik jek telinga dia, tapi sebab kecomelannya dan tompok-tompok hitam kat badan beliau, tak sampai hati lak. So below is the pics. Si betina yang agak mengiurkan! hahaha


Yang jantan lak kena kurung kat tempat lain. Sian gak aku tengok. Hasil bantingan tulang aku ngan ayah aku pagi tu jugak terhasillah sebuah sangkar! Sangkar tu dah lah kecil. Memang dia tak banyak gerak. Tengok jer lah. Dulu aktif gila, sekarang duduk jek termenung. Begitulah kehidupan sehariannya. Haish.


lepak sentiasa

sangkar kecik! keluar pun x nak

Disebabkan si betina ni malas menyusu. Maka petang tadi aku tengok agak menyedihkan lah. 2 ekor sudah mati. Lagi 2 ekor dah nazak. Siot lah. Penat me and my dad paksa. Last2 pegang dia kuat2, amek anak2 dia letak atas badan. Nyusu pun. Tu pun setelah dipaksa. Tapi apa-apa pun, tinggal 2 ekor anak arnab yang bakal meneruskan perjuangan. Hopefully lah berjaya.!


NAZAK! tidak mampu diselamatkan =(



Sebagai pengajarannya, kita janganlah gelak apabila anak arnab NAZAK.! Ingatlah wahai anak-anak.

Tapi aku masih tak tahu apa nak buat time cuti SPM nih. oh tolong lah aku jangan membazir masa ngan tidor jek. Tak ingin pun tapi terpaksa.! ahaha

Thursday, December 9, 2010

Semua sudah berlalu

11 tahun jangka masa yg lama. Tapi akhirnya abis juga tempoh tu sebagai aku bergelar pelajar sekolah. No more white uniform school! No more killing my dreaming. No more cold morning water! All left is a untold future. Im worried about it totally.

Banyak benda aku nak belajar, nak buat. Tapi 2 hari cuti nih, nampak gayanya aku masih dalam tampuk kemalasan yang lama!

Aku nak belajar menulis blog -- tak belajar lagik --
Ingin belajar memandu! -- asyik mati jek kereta --
Ingin buat akaun kat photobucket! -- tak ada gambar nak letak --

Dan macam2 lagik dan mostly nya tak berjaya dilaksanakan. Tapi tak mengapa. Masa masih lagi berdetik. Jantung masih lagik mengepam darah. Dan pikirkan balik, macam ada faedah je pegi PLKN tuh (omg). Tapi pikir pros and cons, better duduk rumah lah kan. Tak perlu bangun awal, tak perlu follow the flow dan macam2 lagik!

Tuesday, November 16, 2010

A new dreams


I found that taking pics are really fun.
especially picture of environment.
it give satisfications.!

then later u will review these pictures again
and say
"omg! truly nice picture.!"
and when u showed to others
they will appreciate it.
Lovely isnt it









nti after done spm.
Wanna make this as a hobby
hopefully can be fulfilled

Monday, November 15, 2010

Dua tahun begitu

Bukankah begitu.
Pengalaman mengajar kita segalanya?
Sepuluh tahun tanpa henti
Di kala sejuk menusuk tulang sketingku.
Ak masih merepek di depan lappy ini.
Begitulah aku



aku ingin tdor
selamat malam.

Monday, October 4, 2010

gudluck

cet.
Juz nk wish gudluck to pmr candidates.
Tpi sape je lah bdk amek pmr yg baca melaenkan adik and only and the only adik aku.

So pape pon, gudluck Tasneem. Straight a's tau. Nti bleh mtk mcm2 kat abg ngan kakak. Ngahaha..

X lpe gak pade si ili ney. Straight A plus taw..
Msuk klas pertama!.
With that diconcludekan.

Sunday, October 3, 2010

50 lagik

Short post via hp je ney. Im just feeling so damn stress about the spm. Im totally worried about it.

They said i got nothing to worry. Straight a's beholder eah? How can? My sejarah is totally awful. And im worry about it.

OH ALLAH plz Help me. Only u can help me. Sigh.

Monday, September 13, 2010

Something i must remember

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 1414 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 1414 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 1414 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 1414 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 1414 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 1414 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

the number i must remember everyday :)

thx

SPM!!

Balik asrama memang kene totally focus kat SPM. It means the future of me. Of coz its not mean my whole future but at least a part of it. Nak sambung belajar overseas should i? Or just locally?
Malas nak pikir. SPM pun x lepas. Aaarh. Rasa cam malas jek nk blik. Tapi ape bleh bwat kan
Takdir aku. Have Faith!

Memandangkan aku akan lama x balik, so nak upload gmbar rumah aku. Nak membezakan keadaan sekarang dan keadaan yang bakal aku lihat di masa hadapan.












Last nite.

1 week had past like that.
Very fast and its feel like yesterday
I just got back home.
So fast, So quick.
What a lame.

So This school holiday is the last holiday
Me at home
till SPM (i guess so)
Almost 3 months. Long time to go
I dont know whether can stand or not.

This school holiday i spent my time with Ili Aqila the most.
almost 24 hours with her.
Im gonna miss every these moments
for the rest of my life. ;)


Love the way u lie.


Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya

Esok Hari Raya. And aku nak wish selamat Hari Raya bwat pembaca2.
Baper orang jek yang baca pon. ngeh.
This year raya kat rumah jek memandangkan rumah ak direnovate utk diperbesarkan.
so, sesape yang aku jemput tuh, sila lah dtg yek.


So my final words.
Selamat Hari Raya.
Maaf Zahir Batin.


Ak dah bosan post selamat ari raya kat wall org kat fb nih. -.-"
and cepat2 lah rumah ak ney siap. Cant wait doeeh.

Tuesday, September 7, 2010

Ramadhan

Ramadhan bakal meninggalkan kita.
Datanglah Syawal.
maka terlepaslah Syaitan dari kebengeluaannye.

Talking about Ramadhan,
One of the thing I like is
Ak x takut utk tdor lmbt2 kat hostel.
Sbb time nih la x de setan nak kacau.
X de aku cuak nak melilau sana sini memalam buta.
Mmg pelik tapi itulah hakikatnye.


Sekian.

Bye ILI~
Wat will u feel, When u wake
u received a message,
saying


===Al-Fatihah, him/her baru sahaja meninggalkan kita ===

X caye? menipu? April Fool?
Watever it is Its God's Fate.
And we must accept it by hook or by crook


Btw, Mari kita sedekahkan Al-fatihah
Kepada arwah Engku Adlan,
Member batch daku.
Semoga kau ditempatkan bersama org beriman
Amin~
No wonder ko asyik tegur ak jek lately.
Its the sign that u will be leaving us.

Monday, September 6, 2010

Do u ever realize?

Kenapa huh?
Kalau kita makan, dalam mulut jek rasa sedap. Kan best lepas dalam mulut masuk ke perut, masa dalam perut pun still rasa sedap. Baru la worth makanan yang kita beli tuh kan. Am I right?

Let's be like this.
We eat, and in the mouth we feel delicious.
And it continue until in the stomach. Oh bestnyer! Then, baru la kita x nak berak. Sbb menyayangi kenikmatan yang ada dalam perut.
Pemikiranku agak bunguk tapi pikir2 kanlah.

Saturday, September 4, 2010

ILI!!

ILI Aqila.!
This song 4 u.



Home sweet home

Im home finally. Leh bukak puasa ngan family finally. Holy im gonna miss this moment. Next year x tau lagik klu i get this chance lagik. Heh.
Nih nak citer pasal ak naek tank air. Mmg best giler doe. X nipu beb. Thx to MUIZ bcoz jadik our tour guider. So here the story.---

It was the nite b4 returning home. Azrin FAKhri ngajak aku naek tank water, slh sebuah tempat yg diharamkan. 1st, aku memang x nak naik. Dgr lagik citer hantu kat tank water tuh, lagik lah x brani. Tapi disebabkan perasaan remaja yg ingin tahu dan explore, dan hantu JUON yg mencabar ak time tuh, nekad ak nak pegi. Biar si hantu Juon tau ak gi bkn sbb dia. Panas jek dgr beliau ber kerek2. aku ingat lagik ayat dia ;-
"korng x kan gi nyer tanpa aku"

Lagi lah berkobar2 semangat nih. So, without further hesitation, wearing All Blacks, off we went!~
Sampai kat sana masuk lubang dan terus naek tangga. Tinggi gak lah. .............
At the top, omg we the kings.! Nampak Far away place. Feeling thrilling, excited, cuak, nerves. Sejuk giler kat atas tuh.
Pakguard ronda jek sumer meniarap. Cuak kantoi nyer pasal. Mmg klakar gler lah time tuh. Aaah. miss that moment.




the moment of joy!
Its gonna rehappen







One day, im gonna be at the top again. For once and for all.

Saturday, August 28, 2010

A few days to go.

According to the title. Hanya beberapai arie jek nak balik.
And Im totally excited about it. After 2 months without home.
Finally i got the chance to step to my home again. Hopefully lah. InsyaAllah.



Haish.
Tu jek nak ckp. Nak membanyakkan post. Tgk org lennyer post berlambak-lambak. Sehari smpi 3,4,5 post. Giler ah.

till then!

Vampire sucks mmg sungguh sucks

Tadi.
Aku dan rerakanku membazirkan masa Di Taiping. Last minitnye planning. So start dgn pegi kul 10 pgi. JUANI NAJMI b. NAWAWI tuh mmg speret haram lah. Tak sabar2. Sampai2 elok jek bas tu bertolak. Nak kejar segan. So, let go je lah. Lagi sejam ade kan.

So while waiting, gi lah cc jap. Kejap jek. Dlm 30 minit membazir masa, rush blk gi stesyen kk yg buruk dan uzur tu. Sampai2 ade bas dah tercgat menunggu kitorang, tpi kitorang lak yg x ckup. Mane ntah si Muiz ni gi. Try nak hold drebar bas tuh, x pepasal kene marah lak. Sabar2. Puasanye pasal.

Pendekkan citer, setelah beberapa jam di dalam bas yg uzur lgi buruk tuh, Sampai gak kitorang kat Taiping. Sebuah bandar bergelar pekan. Dah sampai, tak tau nak tgk citer ape. Masalah la pulak. Airbender mlm karang. Sng citer, sume cter best tu mlm lah. X de yg time kitorang nak. So nak x nak, welcome to the worlds of parody.

Halamak. Cter tuh bosan gler lah kot. Ak pun x phm cmner org dlm wayang tuh bleh gelak kaw2.
I want to feel that feeling, tpi x dpt. Men hp lgik best. Selama sejam setengah ak bermain hp. Tgk la gak, tpi x gelak lah. stone jek.!




Becca dan Edward Sullen.

Bye2 to my twenty bucks. Im gonna miss u dear.





p/s : mcm mane nak men pool neyh

Friday, August 6, 2010

Ketagih.

Ketagih...
Suatu perasaan yang tak dapat dibayangkan,
Suatu perasaan yg boleh membunuh,
Mengapa aku perlu ketagih...
Pada sesuatu yang aku memang sukar untuk dapatkannya,
Terutamanya ketika berada di Asrama ini.
Aku benci perasaan ini!
Teramatlah benci.




Jangan salah paham! Ku hanya ketagih pada makanan. Makanan itu makanan yang bule dimakan begitu saja. Dah lame x makan mende2 yang ak ketagih tuh. Huiii! Aku nak balik rumah memuaskan nafsu ini.

Here's the list of Makanan yg aku amat2 ketagih sekarang nih :-
  • DURIAN!
  • MANGGA!
  • FLOAT!
  • Ice blended adik aku.!
  • Coklat!










With that i conclude......

TRIAL

So the week of trial finally arrived.
Seperti biasalah budak koleq. Last minute study. baru la nak sebok2 tidor lambat lah. study smpi kul 2, 3 pagi lah.
Tension lak aku tengok.
Jeles doe tgk dorng studi nih. rase panas jek atie nih.
ahaha

ckp pasal trial nih.
I was wondering. Camner la bdk skola laen especially yg top2 tuh la cm STF, SASER dpt tau soklan spot SEBIJIK! Wth.! x Fair lngsung.! mmg ptut la top sbp. But still Thx la. Becoz sharing2 ngan ktorang. aahaha. Tu pun lagi 20 minit nak start exam baru tau. But still thx lah




And thx Gak to my mom especially. Praying 4 me a lot. My sister, daddy, adik2 aku, abg aku.
Sumer lah sng

And not to forget to Ili Aqila. Kerna menyuruh ak studi dan mendapat 9a Plus dan mcm2 lagik!



Bye bye and adioz.
Pray 4 me

Thursday, July 22, 2010

Bagaimana mereka tdor??

wasabi!
Lame giler aku x update blog nih. Kakak ku pung dah bertanye bler nak update lagik. Org suruh bekalkan satu laptop dia x nak. Cepat2 lah carik keje tu. Tanam anggur kat umah pun x tumbuh2 gak kan? kan ? kan?
aku x tau sebenarnye nak ckp pasal ape. so, juz sharing gmbr jelah.


nih time memalam. pukul 2, 3 pagi. Aku nih seperti biasa lah tdor lambat gler2. Menggunakan kamera OLYMPUS FE-4020,( ahaha ), amek la aksi2 bdk dorm aku tidor termasuklah aku.

ikutilah pekembangannya ... :)



ngantuk gler blajar chemist. tdor je lah!


mamat nih tdor hardcore doe


membaca jambatan ilmu!


ku khusyuk tdor..







hui.
trial nih seriously kene wat btul2. Its all about my future. Risau la plak. Wish me 4 all the best lah.
Mak ak janji notebook
kakak ak psp
abg ak ps3!!!
woot.
tu pun klu straight A's lah.

Thursday, June 24, 2010

1st time rase busy ( bajet)

penat giler skarang nih. mcm2 event lak ader kat skola.
blik dorm kul 12.30 mlm. blk trus tdor takper gak. nih bersembang laah. men hp si lan tu lah. tgk bola laa..
duuh.. esok dlm klas tdor. BAGUS BAGUS!

so event yg sedang and akan berlangsung nih -------
  • Malay College Youth Development Summit (22 Jun - 1 Jul)
  • Hari Ucapan Dan Penyampaian Hadiah (26 Jun)
  • Pengisytiharan Overflow Bangunan warisan! ( 26 Jun)
  • Olimpiad Kebangsaan (26Jun)
  • Makan Kat Istana~!!!! ( 29 Jun)
  • Good to talk! (bungok la mende nih) jgn gagap sudaaah
  • Mighty Mind (18 julai)

and paling penting is 12th july lah.. dunno why but its the most important. eeyyohhh!



nota karangan ------ hoi doakan ku mng olimpiad! cuak la doe ------

Friday, June 18, 2010

sebuah kekecewaan

Hoitttt...

pnt2 ak mengeluarkan tenaga, penat lelah dan masa dan wang
namun semua itu x bermakna pun.
kerna usaha aku ini x dihargai skit pun..

ape ak merepek nih?



saper x terasa tu phm2 lah.. NOOB!

Thursday, June 10, 2010

wake up

dah hampir seminggu cuti skolah berlalu.. tetapi aper yg telah ak lakukan? ak pun x tau.
Aper ntah nak jadi ngan ak nih...


tidor LAMBAT
bangun LAMBAT
smyng LAMBAT
makan LAMBAT
mandi LAMBAT

as a conclusion sumer LAMBAT lah... x de ape yg cpt. lambat lambat lambat lambat..
keje rumah add math x siap2 agik. download file pun blom lgik ape tah lagi membacenye. rabu dah blk. begitulah cuti skolah diiisi dgn perkara yg berfaedah lgik bernas




nah enjoy la video ntah pape ntah nih..





ak nak kuar bleh tak?? bosan doe duk umah!!!!!!!!!

Tuesday, June 8, 2010

wat ape nak nyusahkan diri

This was the day of goin home.
disebabkan ak nyer train tgh2 mlm..
so ptg tuh gi lah cc
but
koleq nyer entrance jauh gler
so mls lah nk jln jauh
jln dekatkan ade!
wat pe nak nyusahkan diri.


video




pgr tu byk berjasa
mlm2 nk fly ikut situ lah
ckgu tau tpi bwat dunno jek
klu kantoi kuar ikut situ
bye2 to ur fifty lah
ahaha



blk utk packing!



lan speret! ahaha


gmbr x clear sbb camera x diadjust dgn btul
kecuaian AZRIN FAKHRI amat lah pelik




hopefully x der lah ckgu yg diberi hidayah utk membaca blog ak nih. !


Sunday, June 6, 2010

omg..


ak tgk la surfing satu website nih.. then suddenly jmpe article pasal nih.
so try laaa.. x tau la aper ak nmpk -.-

x de keje

ak x tau nak bwat aper ari nih..
so berbekalkan kamera abg aku..
amek la gmbr2 di sekeliling ak nih.




di saat ak terkapai dengan lgu lame
adik ak sudah maju kehdpn




hp ku lawa!! ahaha
!


wooot!!



yg ni poyo abis ar





x bace pon



smpt gak berposing




pembantu mate aku. ahaha


mende nih la yg aku idam dulu2


Friday, June 4, 2010

CUTI!!!!

woaah!!!!
berkurun lamanye ak nunggu dan nunggu, smpi gak ari tercinta nih. ari ape?
ari CUTI SKOLAH

skarang nih kat cc x tau nak bwat ape. train lgik 2 jam.. sbr2!!!
ak blk ngan mamat pelik nih. AZRIN FAKHRI! ahahaha


lmbt la plak nk blk.. huhu

Thursday, May 20, 2010

abis sudah semuanyer..

month after exam, dapat dah sumer result aku nih.
not bad but a bit worst.. so this are my results...

  • BM - 84%
  • BI - 84%
  • SJ - 65%
  • PI - 86%
  • MATH - 96%
  • +MATH - 68%
  • CHEMIST - 77%

yg len tu x yah la tau. hancur luluh sumernyer. but i end up with 6A 3B
worst? bad? better? - ntah lerw.-


Saturday, May 15, 2010

HOMESICK

Kepada BONDA dan AYAHANDA tidak melupakan
KAKANDA dan ADINDA ku yg berada di rumah.
Anak mu ini ingin pulang ke rumah!
tapi apakan daya, masa amat mencemburui kita





NAK BALIK!

Friday, May 7, 2010

abis sudah exam mid year!

2 minggu exam sudah pun berlalu. leger rase otak...
ari nih outing abiskan cter ALICE IN WONDERLAND yg tertangguh sekian lamer tuh
dah lah kat block ak tuh tinggal baper pale jek..
x kire lgik x de pale tuh. omg!!
mmg agak takut lah tdor sorg2 kat dorm ak tuh..
so without further argue, pegi lah merempat kat overfloor tuh.
tenung syiling kat situ lamer2 then terbang jua roh aku akhirnyer
alhamdulillah xD


pasal exam mls nak pkir. aper yg ak tau, agak hancur..
bio mcm aper ntah ak jwb
physics tuh lgik lah.. x prnh dpt B lngsung (hebat x?) ahaha
tpi im still wishing for one
getting straight A's, tpi mls bljar.. aih
.... (mimpi seorang ihsan)


aarhhh
kul 2 dah ney
cpt tol mase. men game x puas agie
aihhh..
dah rm 4 ak kene byr kat abg cc tuh
adeh..

Friday, April 30, 2010

An another Day..

Finally!
1st week of exam dah abis.

1 week to struggle..
based on aper yg ak dah jwb
and aper yg ak target :-

  • BM - A+
  • BI - A+
  • SJ - A+
  • BIO- A+
  • MATH -A+

Bajet gler.. ahaha

soklan susah haram

jwb pun nywa2 ikan jek

5 papers to move on..

wooot!

Tuesday, April 20, 2010

A Wish of Victory

To All MC ROWERS

a.k.a

MC STRYDA

Gud luck in beating clifford'ian especially.
bring back our glory and pride.

Kita menang,
Sebuah sejarah!
Kita kalah,
Mane boleh kalah!




*sigh*




Sunday, April 18, 2010

Sometimes bler boring

So..
This is our activities during free times
x tau nak bwat aper
so..

JAMMING!!

but in our style
ahahaha



video

dorg ngarot2 skit..
tpi pape pon everyone seems to enjoy..




*lame gler nak upload video nih* -.-
ngantok da nih

My 2nd post

aaarrrghhh
jari jemari terasa keras
otak terasa serabut
mcm maner nak edit blog nih ntah

tgk org len punyer
macho seyh~!
smart gler lah
compared ngan aku
OMG o.O
mcm langit dan bumi


tpi x per lah.
start from below kan
susah lar klu nak mle dri atas
ermm..

end here i guess

Saturday, April 17, 2010

Finally and At last

Ok.
my first time
a bit nervous.. ahaha

ah well
actually dh lamer dh terpkir
pasal nak bwat blog nih
tgk org len pnyer
cm best jek ader blog nih

sooo...
i made my mind
today
tonite
with this cold fever
my first glory
......

dah lah
mls ckp ngarot2

this blog is not where u saying shit
about my post
klu x ske bleh tekan button back
kat atas kiri tuh or just "x" button kat kanan atas tuh
bosan skit blog nih..
ahaha