Thursday, April 21, 2011

A hope failed me

Ok, cerita kali nih memang agak pelik.
Aku tengah cari la maklumat pasal MARA kat internet kan. Then macam bosan2, bukak lah email jap. Mana lah tau ada dapat email dari scholarship mana2 kan.

Then, tetiba mata aku tersentap. Aku dapat email dari Yayasan Telekom Malaysia. Excited gila dah time tuh. Then aku baca lah... Sampai satu part kat bawah nih


Confirmation dalam bulat tuh


OK. aku check email aku 21 april 2011 pukul 10 malam. Dy suruh confirmkan pukul 12 tgh hari tadik. Seriously aku rasa frust gila. Tapi aku rasa semacam pelik. Sebab before this aku check kat website YTM tuh, aku memang x dapat. Dah pelik gilaK! Aku carik la sent date untuk email tuh. Eh 20 april kot.. Kenapa dorang hantar email lambat sangat?



sent date - 20 april
email aku yang bulat tuh. Atas tu email Arif Fikri

Dalam website aku x dpt lak..


Then dalam email tuh ada attachment. Aku bukak lah satu attachment tuh. And this what I got.

UNITEN? just now said TAIPING



Kenapa 15 April? Aku dapat email tu pun 20 April. Bagi confirmation 21 april. Pegi interview 22 April. Gila tak logik. Masa pendek sangat bagi kat aku. Tapi kenapa kat UNITEN Bangi? Dalam email tuh tulis dekat Taiping...(Refer gambar paling atas). Laen gila fakta dia.



haissh. So aku call la Arif Fikri. Tanya dia macam2. And pelik, dia dapat email tu minggu lepas. Tapi dalam message yang aku dapat tuh, ada email dia jugak. And that mesej is sent to many. Yang attachment dia elok aje. Tak ada masalah. Tak ada date yang pelik2...

Hmmm..
Actually aku dah excited gila. Dah penat lelah lari sana sini packing baju semua. Nak bertolak ke Taiping malam ni jugak. Sijil2 tuh sume aku dah siapkan. Ada lagi kat ruang tamu. Hmmm.. Tapi, thx lah untuk harapan palsu.
damn.

3 comments:

anonymous said...

eh g call aa. bnde cmni mmg slalu jadi je. hehe. dieorg tgh mess up tuu. bnyk sgt stret a. hehe.

tiqasandsbox said...

dah smue uni dok teruje nak bagi biasiswa kat ko.masalah

Aisyah Arlis said...

sabo je la bro..nk way cam ne. byk btol ujian ko ek.ade rahmat disebaliknyer tuh..