Wednesday, April 20, 2011

Pengorbanan seorang abang. * a must read.*

Ok, just got back from mid valley.This time no tales. No BMW, no mamat jambu tuh. yucks. If u dont know what am i bubbling about, refer to this link. This is truly muly happened kayh. Hahaha

Cerita nye macam nih..
Around 4.15 pm, I arrived KL. My sister dropped me at University LRT stesyen. So from there, i took LRT went to KL sentral. Then changed to Komuter to Mid valley. Ok like usual, KTM never really learnt to punctual in timing. So I waited about 30 minutes there.

Ok, soon the Komuter arrived. Memang sesak giler dalam tuh. Aku memang tak boleh gerak langsung. Kaku jek. Then tengah sesak semua struggle nak masuk, ada lah a group of lady. Islamic, pakai tudung labuh.Siap dengan handsocks.

Disebabkan aku berdiri dekat dengan pintu masuk aku perasan lah dorang macam teragak-agak nak masuk. But then, one of them ajak jugak dorang masuk. Maybe dorang dah lambat. Memang lah kan. Masuk berdiri depan aku. zzzz. Badan aku fully berlaga dengan dorang. -.-
Memang sesak giler gua cakap lu.

Then aku dengar sorang dari dorang keep repeating the word
"astaghfirullah"
I just smiled. What else can I do? sorry ladies.
Nasib baik lah aku pegi mid valley jek. Dalam 5 minit sampailah. Dekat je pon.Lega kot dapat kuar. Macam2 bau ada dalam tuh. Orang baru balik keja kan Jumpa terus waffy dengan aktivti sosialnye. hahaha. xD

Without wasting our time, we straight to cinema. That was 5.30. Tengok cerita source code. Ok
That movie was really superb. Its about some watever trying to prevent explosion by going into the pass. HArd to explain through words tho. Watched urself. The only poor is the plot keep repeating. Nevermind..




We went in 30 minutes late because we performed our prayers. Cerita tu pendek je kot. X puas aku tgk. 1 hour 30 minutes mcmtuh


Then pukul 7 abis lah cerita tu. Makan jap. Then Cari baby alive utk adik aku, nabiha. Hohoho..









OK, baby alive is freaking expensive. Its cost RM119. Wat the heck. The plastic baby who only knows how to speak like a robot.
"Yu-mmy. I - Li-ke - To - Eat"
Thats totally out of mind. Duuh. But kids. They always too kiddo. Nasib baik dulu kecik2 aku x mcm tuh. hahaha
The function of that doll is where u will feed her(actually "it") with some PLASTIC food and bottle. Then she will give some good feedbacks via the speaker on her stomach. Quiet silly for that price.

And the best thing is, the cashier keep smiling at me when I went to paid at the counter. Well, laughed actually. Rilek lah kak. Saya ada adik comel!

Then kitorang balik laah...

ni promosi playboy ape ntah.


OK, on the komuter back to KL sentral kan, aku berdiri belakang seorang mamat nih. And eventually aku terbaca dy mesej ngan awek dia kot. Ikutilah kisah romantik mereka. ~
aku memang suke stalking org pun

"Dah jadi macam sardin duk dalam train nih. Heee"

"Kesiannye dia. Hahaha"

Mamat tuh macam blank. Tak tau nak cakap ape dah. Kontot sangat awek dy balas. Pastu ~

"Zaza, zaza betul ke nak berubah?"

"kenape?"

Pastu aku lost conversation dorang sebab ade orang perasan aku tengah usha msj mamat tuh. -.-
Tapi then mamat tu reply

"Tengoklah apa bsyr buat kat zaza tadik"

Ok, aku tak nak pikir ape yang dorng buat. Bukan hidup aku. And lagipon, time tuh, train dah smpai kl sentral. Lantak korang lah kan. Tapi ape eh dorang buat? hehe. Oh, maybe mamat tuh tertumpah kan air bergas kat atas baju awek dia kot. Ye lah kot

singkatkan kisah.
Sampai lah rumah. Dalam pukul 11. Nabiha actually moody at that time. Aku lak suke kacau2 dia. Cakap x beli lah. Then she burst into tears. ......
Tak boleh nak gurau langsung budak nih.

video video


But then, the best is, the smiled on her face.
Its not about the price. Its actually the value of the toys. How she dreamed it badly. Always keep saying about it. And then, she finally touched it. The expression from her face, her smile, thats really the real price.

Conclusion is sayangilah abang anda kerana penat lelah pergi jauh untuk beli hadiah. Haha

3 comments:

Cutie Pusher said...

naseb baik adik ko main. kalo tak, masak! hahaa

husna mukhtar said...

damn cute!

HageNana said...

Abang aku tak de buat semua nie tok aku =.=''