Sunday, June 5, 2011

A dream that never was

My mom said "ihsan ni banyak betul bazir masa. Nanti dah belajar baru menyesal sekarang tak buat ape2"
and yet, I have regret it before I went study

My dad said "hafallah juzuk 30. semua surah. Kan bagus". Thats seems really a good idea. But the problem is me myself. Im lack of determination. Nak tapi malas. Apa nak jadi lah kan. How am I going to face the IB programme which really need hardwork and determination. Duuh


Entah lah. Aku pun tak tau nak cakap ape. Memang banyak gila bazir masa. derr ape nak jadilah. Kalau mengikutkan surah Al-asr tuh, memang aku tergolong dalam orang yang rugi lah.
Haishh..

Actually macam2 aku nak buat. Such as

BLOGGING. Having thousands of posts, followers, comments. Itu memang jadi idaman setiap blogger. Nanti boleh letak iklan dalam blog. Dapat duit free kan. Tapi tengok gaya aku nih. Malas nak tulis blog. And my posts is likely about my personal life. Siapa lah nak membacanya kan. Who care about u btw? Lain lah kalau aku artis ke, PM ke, chef ke, memang lah ramai orang nak tau pasal hidup aku. Tapi aku hanyalah ihsan. Tak dikenali pun. Takda sape nak baca cerita aku yang banyak merepek2.

HAVING A NICE SHAPE BODY. OKEYH. Seperti diketahui ramai, aku mempunyai saiz bentuk badan yang amat comel bagi insan bergelar lelaki. Tak comel pun sebenarnye. Aku pun tak paham kenapa saiz aku begini. aduuh. Tengoklah betapa tak bersyukurnya aku. hmm. Tapi apa2 pun, aku just nak maintain slim jek. That most important.

READING. Membaca really interesting. Seriously. But membaca ni kene tengok mood. Aku baca readers digest. Tapi sometimes tuh x faham langsung apa dia merepek. Sebab mood membaca tak ada. But i force myself to. Haiyaaaa.

BECOME FAMOUS? impian aku yang ini memang banyak sangat antalogistnye.. Bukan famous macam artis tu. Rupa ku pun tak adalah hensem macam orang2 dalam facebook tuh. Self captured picture from the certain angle. Ok aku memang menyampah orang letak gambar dia macam tuh. Pastu tergedik2 menunggu comment dari orang laen.Bila orang cakap "eh awak ni cute lah." etc.., dia pun membalas "mane ade", "biasa2 ajek."
and pikir2 balik, siapakah aku nak kritik orang lain kan. Biar je lah. muehehe... korang yang terasa, jangan ban aku pulak. Ni pemikiran aku. Semua orang have the right towards their opinion kayh.

MANY ELSE. Banyak lagi aku nak buat time cuti nih. Nak menjinakkan arnab aku yang garang macam rimau,
nak kalahkan zaid main ping pong, nak jadi orang kaya, nak bawak keta mercedes, nak jadi orang yang alim ulama, dan macam2 nak lagi lah. Kalau aku nak cerita kang, korang bosan lak kan. Dan aku x rasa ade orang baca pun. Muehehe. Lantak korang lah.

Nanti besar nanti, aku dah jadi famous ala2 PM kan, pastu buat buku biografi sendiri. Famous lah blog aku nih nanti. Woo laaa. Pemikiran wimpy kids.

ok with that i conclude

3 comments:

huda said...

:)

najmi^^ said...

all the best ya.. aq nak gak hafal Quran ni..nak gak bce2 readers cerna tu..nak gak jadi orng alim.. pi cam ko la.. lack of determination.. ades ..hoho..nvm

Gadis said...

oit bile baca blog ko teringt blog kte yg da berabad x update..anwy..blog ko best..tapi lebihkn topic yg gempak2 sikit...